sobota, 3 czerwca 2017

Reportersko i portretowo :) - czyli Cyrk na ulicy,dwa dni :)

Dzień pierwszy 03.06.2017r.

"CIRK UFF 7. ročník mezinárodního festivalu nového cirkusu
31. 5. - 4. 6. 2017

Projekt se uskutečňuje za finanční podpory města Trutnova, Ministerstva kultury, Státního fondu kultury ČR a Královéhradeckého kraje
Hlavní partner: KASPER Trutnov
Partneři: OSNADO spol. s r.o., člen skupiny ARRIVA; CONTEPRO s.r.o.

Vstupenky na placená představení je možné od 10. 4. zakoupit v Inforecepci UFFO, v Turistickém informačním centru, příp. on-line na www.uffo.cz nebo www.cirkuff.cz
Tradičně nabízíme (pouze v Inforecepci UFFO) také Cirk-UFF pasy v ceně 890 Kč. Tyto pasy opravňují majitele ke vstupu na vybraná placená vystoupení, která se uskuteční v rámci festivalu, za výrazně zvýhodněnou cenu. Cirk-UFF pasů bude vydáno omezené množství - 100 ks. Jejich prodej bude ukončen nejpozději 26. 5.
Majitelé Cirk-UFF pasů se mohou těšit na těchto 5 vystoupení: Cirk La Putyka - Batacchio, Gravity & Other Myths - Backbone, Compagnie Sans Gravité - Déluge, Losers Cirque Company - Beach Boys, Losers Cirque Company - Walls & Handbags."-tekst ze strony http://uffo.cz/program/porady/2017/05/cirk-uff-2017/

I stało się!!!!
Właśnie trafiliśmy na speklakl cyrkowy na ulicy-"BRATŘI V TRICKU: BĚŽKAŘSKÁ ODYSEA"-czyli :Bracia w T-shircie: biegowa Odysea.

"Výlet je závodem, jehož hlavní cena je zážitek. V tomto ohledu jsou tito muži nejlepšími závodníky z nejlepších - skuteční šampióni. Dokonce větší, než si sami myslí. Dva běžkaři ztraceni v mapě i v ročním období. Bok po boku, avšak v jedné stopě, podstupují běžkařskou odyseu - bludnou pouť s nejasným koncem i průběhem! Hole vzhůru, vosk na knír, čaj na kuráž a krok sun krok!
Představení čerpá z letitých zkušeností Bratrů v tricku na poli pouličního divadla. Tradičně silnou doménou souboru je sebeironie, žonglování, předmětová manipulace, střídmá akrobacie a laskavý humor. Diváci budou psychicky i fyzicky vtaženi do děje, ať se děje, co se děje. Žádná stopa? Nevadí, tohle představení není žádná klasika!
Jak praví oblíbené německé rčení: „LANGLÄUFER LEBEN LÄNGER“ - „Běžkaři žijí déle“! Smích a humor prý také roky přidávají. Tak račte s tímto představením objevit elixír nesmrtelnosti!
sobota 3. 6. ** před Uffem ** 16:00 hodin ** bez vstupného."-tekst ze strony http://www.cirkuff.cz/program/3-6-2017/bratri-v-tricku-bezkarska-odysea/

Zapraszamy do obejrzenia Radka zdjęć i moich filmów.










































Chcąc obejrzeć trzeba kliknąć tu!




































"ATI SPHERE: KONTAKTNÍ ŽONGLOVÁNÍ A CUBE ACT.
Kontaktní žonglování je technika, jež byla definována nedávno umělcem a žonglérem Michaelem Moschenem. Hra křišťálových sfér, které jsou neustále v „kontaktu“ s tělem namísto vyhazování, vytváří hypnotickou zkušenost pro diváky i pro performera. V tomto vystoupení se odráží kombinace tance, žonglování, magie i pantomimy.

Cube Act je experimentální žonglérská technika, ve které je manipulováno s obří krychlí. Divák vstupuje do světa abstraktních tvarů, jež jsou vytvářeny rotujícím objektem. Metalická krychle ve svém dynamickém pohybu odráží světlo, a tak vytváří nekonečné množství iluzorních tvarů. Uprostřed této dimenze se nachází performer vytvářející choreografické kombinace lidského těla a geometrického tvaru.

sobota 3. 6. ** před Uffem ** 17:00 hodin ** bez vstupného."-tekst ze strony http://www.cirkuff.cz/program/3-6-2017/ati-sphere-kontaktni-zonglovani-a-cube-act/































Link do filmiku.



"CIRK LA PUTYKA: AIRGROUND.
O cestě k samostatnosti a pohrávání si se zemskou přitažlivostí.

Klesání i stoupání v jímavém příběhu, v němž se cirkusová umění (závěsná akrobacie, acro-yoga a další) prolínají s živou hudbou a s prvky pohybového a tanečního divadla. Ocitneme se ve vzpomínkách, které se přicházejí rozloučit, vyletíme do výšin, seskočíme s padákem, necháme se zachránit a zjistíme, zda je možné osvobodit se od svazující minulosti. Každý se musíme rozhodnout, jak naložíme se životem, i když to není jednoduchá volba.
Nahlédněte do jednoho životního příběhu a nechte se inspirovat k novým vzletům. Událost, která balancuje na hraně několika divadelních tvarů. Co se stane, když neudržíme rovnováhu?
Skvělé představení, které při Cirk-UFFu můžete vidět v dynamické úpravě pro venkovní uvedení a doplněné o akrobacii s teeterboardem.
Hrají: Anna Schmidtmajerová, Šárka Bočková, Tereza Toběrná, David Hlaváč
Koncept: Štěpán Benyovszký, Tom Rychetský a kol.
Dramaturgie: Štěpán Benyovszký
Choreografie: Tom Rychetský
Choreografie závěsné akrobacie: Anna Schmidtmajerová, Šárka Bočková, Tereza Toběrná
Akrobatická konzultace: Ilona Jäntti
Hudba: David Hlaváč
Kostýmy a make-up: Kristina Záveská
Hair - stylist: Lenka Habartová
sobota 3. 6. ** před Uffem ** 17:15 hodin ** bez vstupného."-tekst ze strony http://www.cirkuff.cz/program/3-6-2017/cirk-la-putyka-airground/


















Kliknij tu:)










Kliknij tu.




































Kliknij tu.
Kliknij tu.















Kliknij tu.




04.06.2017r.
Kiedy wysiedliśmy w Trutnovie,nadciągnęła chmura,z której mocno zaczęło padać,oj mocno padać....
I z racji tego,że na dworze leje deszcz,poproszono wszystkich o wejście do Galerii UFFO.Na parterze rozbrzmiały bębny "TOKHI & THE GROOVE ARMY".....i tak przeczekujemy deszcz.Kiedy już przestaje padać ruszamy na paradę ulicami Trutnova.

Ostatni dzień VII Międzynarodowego Festiwalu Cyrku-Cirk Uff.

"před Uffem a v ulicích města
CIRKUS PRIDE.
Cirkus Pride je (mimo mnohé jiné) i průvod, jehož součástí můžete být i Vy! Hrdé cirkusové procesí, jež odstartuje před Uffem a projde centrem Trutnova. Rytmus našim krokům dodá skvělá bubenická parta Tokhi & The Groove Army, nebude chybět ani několik krátkých, avšak vykutálených cirkusových zastaveníček, kde na nás budou číhat například performeři Cink Cink Cirku, Ati Sphere, Bratrů v tricku, Cirkusu LeGrando nebo V.O.S.A. Theatre. Zkrátka a dobře, VIVAT CIRKUS PRIDE!!!

neděle 4. 6. ** před Uffem a v ulicích města ** 15:30 - 17:30 hodin ** bez vstupného."-tekst ze strony http://www.cirkuff.cz/program/4-6-2017/cirkus-pride/












































Kliknij tu.






























Kliknij tu.

























Kliknij tu.


































Kliknij tu.



































Kliknij tu.






























Kliknij tu.

























Kliknij tu.

Kliknij tu.
























Kliknij tu.











Kliknij tu.












































Kliknij tu.











































































Kliknij tu.


















































Kliknij tu.





















Kliknij tu.









































Kliknij tu.



Kliknij tu.
Kliknij tu.











Kliknij tu.







Kliknij tu.





















































Po ulicznych występach i paradzie,kończy się nasze spotkanie z Cyrkiem.Kolejny Festiwal za rok :)

Danusia i Radek :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz